Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      12x vegetarisch uit eten
Tips

12x vegetarisch uit eten

Waar je ook in Nederland woont of op vakantie gaat, er is altijd een lekker vegetarisch restaurant in jouw provincie. Wij geven je onze beste 12 restaurants waar je heerlijk vegetarisch uit eten kunt gaan.
Serveerder met borden eten in restaurant

Zuid-Holland

Restaurants Spirit in Rotterdam gelooft in het principe dat wanneer je goed en verantwoord eet, dit beter smaakt en vooral ook beter voelt. Ze maken hier alles elke dag volledig met de hand en met respect voor mens, dier en milieu. Dat betekent dat alles wat ze bereiden bij Spirit, 100% biologisch en vegetarisch is. Een prima plekje voor ontbijt, lunch of diner. Maar je kunt hier ook terecht voor een heerlijk taartje bij de koffie.

Limburg

Een dagje shoppen of cultuur snuiven in Maastricht? Breng dan ook zeker een bezoekje aan de Brandweerkantine voor een hapje en/of drankje. Deze oude brandweerkazerne is dé plek voor vegetariërs. Op de avondkaart is genoeg keuze. Zo eet je hier bijvoorbeeld een chimichurri met zoete-aardappeltapenade en feta. Alles behalve de standaard vegetarische gerechten dus! Ook voor ontbijt en lunch kun je hier als niet-vleeseter je geluk niet op. Heb je kinderen mee? Geen probleem. De Brandweerkantine heeft een kinderhoekje met spelletjes en veel ruimte om rond te kunnen rennen!

Noord-Brabant

In Eindhoven vindt je het restaurant Bij Albrecht. Het restaurant begon ooit met een volledig vegetarisch menu, maar inmiddels serveren ze alleen veganistische gerechten. Hier eet je geen standaard groentegerechten, maar exclusieve verrassende gerechten die – zoals de chef zelf zegt – inspireren om vaker plantaardig te eten. Ook mooi: het restaurant werkt actief aan een duurzame toekomst door trainingen aan te bieden voor horecaprofessionals die ook plantaardig willen koken.

Gelderland

Restaurant ’t Eetatelier in Arnhem mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Bij dit restaurant staat liefde voor lekker en puur eten voorop. Alle producten zijn afkomstig van biologische leveranciers. De eigenaren van dit restaurant willen laten zien hoe vol van smaak vegetarisch voedsel kan zijn. Ze brengen dit in de praktijk door mooie verse groente en zuivel te gebruiken. Ze maken alles zelf. Van heerlijke desserts tot soepen en sauzen. Ook een aanrader in de zomer wanneer het lekker weer is. Geniet dan van een heerlijk etentje in de mooie tuin die bij het restaurant hoort.

Utrecht

Utrecht barst van de vegetarische restaurantjes. Genoeg keuze dus. Bij Waku Waku eet je niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens volledig plantaardig! Het is het grootste plantaardige restaurant van Europa en heeft ook nog eens een te gek interieur. Van burgers gemaakt van paddenstoelen en linzen tot cocktails van plantaardige ingrediënten. Bij Waku Waku is voor ieder wat wils!

Noord-Holland

Bij de meeste restaurants heb je tegenwoordig als je een keertje niet voor vlees of vis wilt gaan, prima wat keuze. Waar bij sommige alleen de standaard gerechten op het menu staan, gaan andere plekken nog net even wat verder. Restaurant Aangenaam in Haarlem neemt duurzaam eten erg serieus. Zoals ze zelf zeggen is dit restaurant voor mens, dier en milieu. Een groot deel van de kaart is hier vegetarisch. Bovendien gaat vijf procent van de winst naar goede doelen. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch en diner.

Friesland

Voor een vegetarisch restaurant in Friesland zit je bij De Postwagen goed. Er staan hier meer dan genoeg vegetarische opties op het menu. De eigenaren van dit restaurant vinden het namelijk belangrijk om vegetariërs welkom te heten en doen er dan ook alles aan om genoeg keuzes te bieden. De gerechten van De Postwagen worden zoveel mogelijk samengesteld met producten uit de streek en met biologische ingrediënten. Een aanrader dus!

Overijssel

Ervaar de heerlijke kleuren en geuren van de Indiase keuken in Zwolle bij Mayur Kitchen. Mensen uit de omgeving komen altijd op de geur af. Je kunt hier allemaal kleine gerechtjes uitproberen. Niet alles is vegetarisch, maar er is wel volop keuze. De zoete curry is een favoriet onder de Zwollenaren. Het is niet het goedkoopste restaurant, maar even flink uitpakken voor een diner kan wel eens!

Flevoland

Of je nou op zoek bent naar een plek voor een romantisch diner of een zakelijke lunch hebt, bij Het Vegetarisch Restaurant in Lelystad zit je sowieso goed. De sfeer en de weergaloze inrichting zorgen ervoor dat je bijna vergeet waarom je hier ook alweer bent. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de kaart hier uitsluitend uit vegetarische gerechten. Laat die groenten maar komen!

Groningen

Hoewel we steeds vaker vegetarische opties op menukaarten terugvinden, zijn dat vaak nog wel de standaard gerechten. Denk aan een salade met geitenkaas of een champignonrisotto. Maar we kunnen ons voorstellen dat je ook wel eens wat creatievers en gevarieerder wil eten. Bij Spijslokaal Pernikkel in Groningen ben je aan het juiste adres. Zelfs de vleeseter zal hier genieten. De zoete aardappelburger is namelijk een begrip in de stad. De kaart bestaat altijd uit twee vegaburgers en drie vaste vegetarische gerechten die je zowel tijdens de lunch als diner kunt bestellen. Maar ook voor de borrel kun je hier als vegetariër terecht.

Drenthe

Vlint21 is een restaurant én hotel in Borger, een dorp in de provincie Drenthe. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. De eigenaren stellen zichzelf constant de vraag: Hoe kun je beter en zo bewust mogelijk ondernemen? Je kunt hier terecht voor lunch, diner of gewoon voor een drankje met een heerlijk stuk (vegan) taart.

Zeeland

Even lekker uitwaaien? Dit kan prima in Zeeland. En als je er dan toch bent, geniet dan van een heerlijk 6-gangen Herbivoor menu bij Hof aan Zee. Dit is een idyllische woonboerderij aan de Zeeuwse kust. Perfect voor een zonnige dag in de lente of zomer, of na een heerlijke strandwandeling in de winter om op te warmen. Voor meer informatie kun je terecht op hun website.