Het lekkerste duurzame nieuws!
Bekijk hier de online versie
Header - Logo

Nieuwsbrief 25 april 2024
Bonenbonanza
   
Het is het jaar van de boon! Dit jaar zetten we de boon in het zonnetje. Want bonen zijn een fantastische eiwitvervanger, en het bereiden en lekker koken met bonen en peulvruchten is een peuleschil!

Ben jij helemaal in de bonen van bonen? Wij helpen je graag op weg in onze blog. Welke bonen zijn er allemaal, hoe maak je ze klaar, en wat kun je er allemaal voor lekkers mee maken? In onze explainer leggen we ook nog eens uit waarom de boon zo belangrijk is. Alles wat je ooit wilde weten, en wat je nooit wist dat je wilde weten, vind je in onze blog.
Lees de blog
Asperges
Het Witte Goud
   
Ze zijn er weer, ze zijn heerlijk, en heel Hollands. Asperges! En dit keer bereiden we ze eens anders dan anders... Ook handig voor je restje oud brood!
Lees meer
Minister van Voedsel
   
Onlangs rees er in de Tweede Kamer een vraag naar een ministerie van Voedsel. Daar zijn wij het helemaal mee eens, en daar pleiten we al jaren voor. Waarom is een ministerie van Voedsel een goed idee? Lees het hier!
Lees meer
By the Grape
   
Een glaasje wijn op z'n tijd is niet te versmaden... Maar dan wel biologisch! Probeer eens een wijntje van By the Grape. Milieubewust geproduceerde wijn van kleine wijnboeren met een bijzonder verhaal. We regelden een leuke korting voor je!

Lees meer
Hmm...Vlees...
   
Vlees, voor veel mensen is het gewoon té moeilijk om te laten staan. Zou jij 14 dagen zonder vlees kunnen? Documentaire- en tv-maakster Marijn Frank maakte de film Vleesverlangen en gaat de uitdaging aan, samen met andere BN'ers.

Lees meer
Bijen
Greenpeace- petitie
 
Red de bij, maak je supermarkt gifvrij!

Lees meer
Lentelekkers
Lentelekkers
 

Kook met al het lekkers wat de lente te bieden heeft.
Lees meer
Polderquinoa
 

Heerlijk, veelzijdig én... van eigen bodem!
Lees meer
verpakkingen
WAT is toch de reden...
 
...van plastic om groente? Filmpje!

Lees meer
FTYP
Klik hier om maartenvanthiel@gmail.com af te melden voor deze nieuwsbrief of aan te melden voor één van onze andere nieuwsbrieven. Voor het wijzigen van het e-mailadres, klik hier.
CBFANBIPostcode Loterij