Energiebesparing begint bij isolatie 🏠
Bekijk de online versie
Header - Logo

Nieuwsbrief 19 april 2024
warme huizendagen
De warmste deals voor je huis
   
Een warm en comfortabel huis, lagere energiekosten en winst voor het klimaat. Dat kun je bereiken als je je huis verduurzaamt. Nu is hét moment om je huis te isoleren of andere energiebesparende maatregelen te nemen.
Natuur & Milieu biedt van 8 tot en met 18 maart de allerwarmste deals voor een comfortabel en energiezuinig huis. Van tochtstrips en deurdrangers tot vloerisolatie en isolatieglas. Mis het niet!
Bekijk de deals
Warm je aan de aarde
   
Is aardwarmte de schone oplossing om van het gas af te gaan? 
Vaak zijn warmtenetten een geschikte oplossing. En zeker als die hun warmte halen uit diepere aardlagen. Daar is het tussen de 30 en 60 graden. Een prima temperatuur om huizen mee te verwarmen, betoogt warmte-expert Benno Schepers.
Lees meer
Ruim 10 miljoen voor Natuur & Milieu
   
Natuur & Milieu is al sinds 1996 beneficiënt van de Postcode Loterij. Wij ontvingen ook dit jaar weer € 1,8 miljoen om ons werk te steunen. Met de extra bijdrage van € 8,5 miljoen kunnen wij samen met Stichting De Noordzee het project ‘De Rijke Noordzee’ groot maken. Wij zijn alle deelnemers van de Postcode Loterij dankbaar voor deze bijdrage!
Lees meer
'Slimme truckheffing maakt vrachtvervoer schoon'
   
Als Nederland een kilometerheffing invoert voor vrachtwagens, moet dat meteen goed gebeuren, betogen Olof van der Gaag (NVDE) en Marjolein Demmers (Natuur & Milieu). Dat betekent: een volledige vrijstelling of sterk gereduceerd tarief voor elektrische en andere vrachtwagens zonder uitstoot.
Naar het artikel
Kwaliteit Nederlandse wateren zwaar onder druk
   
De Nederlandse waterkwaliteit staat zwaar onder druk. Daardoor loopt de biodiversiteit gevaar en wordt waterzuivering steeds moeilijker en duurder, zo blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. 
Lees meer
Nieuwe regeling zonnepanelen
 
In 2020 vervangt een terugleversubsidie de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen. Het goede nieuws: zonnepanelen blijven een goed idee.
Lees meer
Verdubbel lopen, fietsen en ov
 
Verdubbel het aantal kilometers lopen, fietsen en openbaar vervoer. Dat adviseert een coalitie van zeven maatschappelijke organisaties. 
Lees meer
Nationale Week Zonder Vlees
 
11 t/m 17 maart is de Week Zonder Vlees. Doe je mee? Met onze recepten helpen we je graag op weg.
Naar de recepten
Kolencentrale Hemweg gaat dicht
 
De centrale gaat eind 2019 al dicht. Een goede zet, want kolencentrales zijn zeer vervuilend.
Lees de blog
FTYIn
Klik hier om keeserkelens@hotmail.com af te melden voor deze nieuwsbrief. Voor het wijzigen van het e-mailadres of je voorkeuren, klik hier.
CBFANBIPostcode Loterij