Het lekkerste duurzame nieuws!
Bekijk hier de online versie
Header - Logo

Nieuwsbrief 25 april 2024
Iedereen: rap aan de rabi!
   
Misschien heb je hem wel eens zien liggen, 'het kooltje dat op de aarde rust'. Maar eet je het ook wel eens? Zou je weten hoe of wat? We gaan je helpen. Behalve dat koolrabi gewoon heel lekker en gezond is, is het immers altijd leuk om meer groente aan je menu toe te voegen!

We nemen je aan de hand. Waarom zou ik koolrabi eten? Waarom is het een duurzame groente? En als ik er dan een koop, hoe pak ik die knaap aan? Schillen, snijden? En vervolgens? Hoe bereid ik deze knol? We horen het al, je hebt veel vragen. Lees maar gauw de blog.
Lees de blog
Het varkentje wassen
   
De varkenssector moet kleiner, en kwalitatief beter. Wij stellen: 30 procent minder varkens in Nederland! Er is dan meer ruimte over voor duurzame productie van het overige vlees. Ook voor export, zodat we in heel Europa een grote stap kunnen maken.
Lees meer
Salsa
Aardbeiensalsa
   
Hoera! Het is zomer en dat betekent aardbeien! Aardbeien maken alles mooier en lekkerder. Lekker op een beschuitje, in een salade, zo uit het vuistje of bij zoet. Maar ken je ook deze stoere kant...? Viva la salsa!
Lees meer
10 cent erbij, kleine boer blij!
   
Als de boer met 10 cent per pak melk geholpen is om klein en duurzaam te blijven boeren, dan betalen wij toch gewoon 5 cent meer, en de supermarkt ook? Lees ons idee voor de melktax!



Lees meer
Duurzamere voedselconsumptie
   
Duurzame keuzes in supermarkt en horeca makkelijker én aantrekkelijker maken voor de consument. Hoe pak je dat aan? Wij gaan de uitdaging aan samen met een stel stoere Hollandse chefkoks, Dutch Cuisine.


Lees meer
Bijen
Voedseljaar 2015
 

Wat hebben we vorig jaar allemaal bereikt?

Lees meer
Whatsapp Kitchen Assistant
Kitchen Assistant
 

Beter koken... met WhatsApp?

Lees meer
koolrabi
Nieuwe inspiratie
 

Groente in de hoofdrol bij Milieu Centraal.
Lees meer
Instagram
Lekkere plaatjes kijken
 

Volg jij Goed Eten al op Instagram?

Lees meer
FTYP
Klik hier om maartenvanthiel@gmail.com af te melden voor deze nieuwsbrief of aan te melden voor één van onze andere nieuwsbrieven. Voor het wijzigen van het e-mailadres, klik hier.
CBFANBIPostcode Loterij