Nationale Bijentelling nieuwsbrief
Nog vier weken Bekijk hier de online versie
Nederland Zoemt
Beste ,

Over 4 weken is het zover, dan gaan we met z’n allen bijen tellen! Wat goed dat je ook meedoet. Je ontvangt vanaf nu wekelijks tips voor het herkennen van bijen. We nemen je stap voor stap mee, zodat je op zaterdag 21 óf zondag 22 april eenvoudig in een half uur de bijen in jouw tuin kunt tellen.

Elke bij telt, jij ook?
waarom
Bijen tellen, waarom eigenlijk?
Het gaat niet goed met de wilde bij. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Daarom organiseert Nederland Zoemt de Nationale Bijentelling.
Lees meer over de Bijentelling  »
Bekijk het instructiefilmpje
Meedoen aan de Bijentelling kan al in 3 makkelijke stappen! Ook als je weinig of niks weet van bijen kun je meedoen op 21 of 22 april. Weten hoe? Bekijk het interactieve instructiefilmpje en test meteen je bijenkennis.
Bekijk het filmpje  »
Wist je dat…
… hommels ook tot de familie van de bijen behoren? Hommels hebben langere, dikkere beharing en kunnen daardoor beter tegen kou. Je zou nu misschien al een hommel in je tuin kunnen spotten, want hommels durven al met 7 graden naar buiten. Eind april kunnen er zo’n 20 soorten bijen en hommels in je tuin vliegen. Bekijk ze alvast allemaal.
Download het telformulier  »
Nederland Zoemt op Facebook
Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws over de Bijentelling. Ook delen we regelmatig leuke bijenweetjes en blijf je op de hoogte van alle bijenacties in Nederland.
Volg ons  »
Bijenpakket
Bijenpakket
Met dit Nederland Zoemt pakket vol bloemzaden, zoekkaarten, informatieboekjes en een écht bijenhuis heb je alle ingrediënten voor een bijenparadijs. Bestel dit pakket voor €27,53.
Bestel pakket  »
Nederland Zoemt
Website
Contact
Afmelden
F