Nationale Bijentelling nieuwsbrief
Zzzzuper bedankt! Bekijk hier de online versie
Nederland Zoemt
Beste Jim,

Maar liefst 45.000 bijen zijn er afgelopen weekend geteld tijdens de eerste Nationale Bijentelling. We zijn overweldigd door alle media-aandacht en het grote aantal deelnemers: ruim 4.000! Nu kunnen we oprecht zeggen: héél Nederland Zoemt. Doen jullie volgend jaar weer mee?

Ook namens alle bijen: zzzuper bedankt!
Rosse metselbij meest getelde wilde bij
Twee derde van de getelde bijen waren wilde bijen, maar de gedomesticeerde honingbij werd het meest geteld. De rosse metselbij staat op nummer 2, dit komt waarschijnlijk door de vele bijenhotels die mensen in hun tuin hebben hangen en door de geschiktheid van de stedelijke omgeving voor deze soort. Op nummer 3 staat de aardhommel.
Resultaten Bijentelling   »
Bijendeskundige Koos Biesmeijer is blij!
“Fantastisch dat zoveel mensen hebben meegedaan dit weekend! Dat de rosse metselbij en aardhommel veel geteld zijn was te verwachten, maar dat sommige andere hommelsoorten zo weinig gezien zijn verbaast me. Bijen hebben dit weekend veel losgemaakt bij jong en oud en dat belooft veel voor de wilde bij, die onze hulp hard nodig heeft.”
Bekijk het nieuwsbericht  »
Bijenactiviteiten in het land
Het herkennen van de verschillende bijensoorten die nu in de tuin vliegen bleek knap lastig! Gelukkig kwam er hulp van bijenexperts in het hele land. Zo was in de kweektuin in Lelystad een bijenexcursie, reed in Leiden de bijen infokar rond en stond onderzoekster Lisette van Kolfschoten 2 dagen klaar om alle vragen te beantwoorden.
‘Iemand steekproeven gedaan?’
Bijen + tellen: dat vraagt om goede grappen! Een hilarische selectie van Twitter:
  • ‘Ik doe vandaag mee met de #bijentelling. Heeft iemand nog ’n goede raat voor me?’
  • ‘PETS! Da’s 1.. #bijentelling #Nederlandzoemt’
  • ‘Heeft er eigenlijk ook iemand nog steekproeven gedaan? #bijentelling’
  • ‘Imker, lijkt mij wel wat als bijbaantje..’
Nederland Zoemt
Website
Contact
Afmelden
F