Ontdek hoe wij werken aan gedragsverandering     ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌
uitschrijven  |  webversie
Natuur & MilieuNieuwsbrief
april 2023
man en vrouw met schepnet langs waterkant

Word jij onze burgerwetenschapper voor waterkwaliteit?

Kom in actie als burgerwetenschapper voor betere waterkwaliteit! Volg een gratis training en krijg een meetkit opgestuurd waarmee je kleine wateren in je buurt kunt meten. Jouw meetgegevens gebruiken we om meer bewustzijn te creëren voor waterkwaliteit én de politiek aan te spreken op meer concrete maatregelen tegen watervervuiling.

De waterkwaliteit van kleine wateren in Nederland staat al jaren stevig onder druk. Daarom organiseren we samen met het Nederlands Instituut voor Ecologie dit jaar voor de vijfde keer op rij het burgeronderzoek Vang de Watermonsters. Doe je ook mee?

trein rijdt door groen nederlands landschap

Magazine Update: 'Veranderen van de sociale norm'

Hoe zorgen wij met campagnes voor gedragsverandering? Collega Baudien vertelt in ons magazine 'Update' hoe we dat doen met de campagne 'Hoe gasvrij ben jij?'. Verder lees je over ons werk voor beleidsverandering en we geven tips om anderen te inspireren om duurzaam te leven.

Lees het magazine
Tractor spuit bestrijdingsmiddelen over het land

Overheid beschermt onvoldoende tegen bestrijdingsmiddelen

We maken ons grote zorgen om de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen. De overheid doet niet genoeg om mens en natuur te beschermen. Daarom brachten wij met Parkinson Nederland, FNV en 33 andere organisaties een manifest uit met actiepunten.

Bekijk de oproep
vliegtuig landt op schiphol

Waarom is krimp van Schiphol belangrijk?

Schiphol moest van het kabinet tijdelijk krimpen, maar luchtvaartmaatschappijen spanden vervolgens met succes een kort geding aan tegen het voornemen. De minister van Infrastructuur en Waterstaat gaat nu in hoger beroep. Waarom is krimp belangrijk en wat houdt het voornemen precies in?

Lees het artikel
pan met groenten op inductieplaat

Nieuwe pannen voor inductie?

Heb je nieuwe pannen nodig als je gaat koken op inductie? Het hoeft gelukkig niet zo te zijn dat je een hele nieuwe pannenset hoeft aan te schaffen. Wil je weten of je jouw oude pannen nog kan gebruiken of dat je beter nieuwe kan kopen? 

deelnemers instapdag

Instapdag voor elektrisch autodelen

Deze maand deelden bewoners uit De Rijp, Purmerend en Haarlem als onderdeel van ons project 'Auto van de Straat' hun elektrische auto's ook met andere buurtbewoners tijdens de instapdagen. Ontdek hoe dat verliep.

vrouw met boodschappenmand bij fruit in de supermarkt

Kies jij voor biologisch eten?

Kies jij voor biologisch als je in de supermarkt staat? Biologisch eten is niet alleen goed voor jou, maar ook beter voor de bodem, het water en de dieren. Maar wat houdt biologisch in en hoe kun je het handig kopen?

Soorten vissen rond fundatie windturbine

Veel zeeleven te zien in offshore windpark

Onderzoekers van het project De Rijke Noordzee hebben op onderwater- beelden tientallen verschillende soorten diersoorten rondom de steenbestorting en fundaties van windturbines waargenomen!

 
ANBI   Nationale Postcode Loterij   CBF